Sveriges Amanda Ilestedt och Ungerns Dóra Zeller i mitten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Två landslagsspelare till Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Fyra i damallsvenskan och tio poäng bakom Rosengård. Nu rustar därför Häcken. Ungerska Dóra Zeller och australiska Aivi Luik är klara för klubben.

Zeller spelade senast för Bayer Leverkusen och har tillhört det ungerska landslaget sedan 2013.

– Hon har spelat i Bundesliga i åtta år och ska kunna leverera direkt. Hon står för professionalism och vi tror att hon kan tillföra poäng offensivt. Hon har gjort en hel del mål men främst är hon skicklig på att skapa målchanser och som framspelare, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för Häckens elitverksamhet på damsidan i ett uttalande på klubbens hemsida.

Zeller själv:

– Jag är väldigt exalterad. Allt är annorlunda än i Bayer Leverkusen. Det är väldigt professionellt här. Jag ser fram emot att få komma hit och träna och spela, säger 27-åringen.

Mittbacken Luik kommer senast från italienska Pomigliano.

– Hon har spelat i många länder och spelar för landslaget. Hon kommer att komma in med erfarenhet men också med bra ledarskap och vara ett föredöme, säger Lundström.

Luik själv:

– Jag har en väldigt bra känsla. BK Häcken vill gå framåt och nå sina mål och jag gillar det, då jag är väldigt tävlingsinriktad. Jag ser fram emot att få spela i en av världens bästa ligor, säger 37-åringen.

Zeller har skrivit på för 2,5 år medan Luik har skrivit på för 1,5 år.

Häckens nästa match efter EM-uppehållet är den 19 augusti, hemma mot Kif Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.