Foto: Bildbyrån

MFF stod för jättekross – hattrick av Rosenberg

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF tog minst sagt en promenadseger i EL-kvalet mot nordirländska Ballymena United. Efter en mållös första halvtimme bestämde sig Markus Rosenberg för att väcka liv i matchen. Två mål på två minuter av lagkaptenen var startskottet för MFF, som till slut vann med 7-0.

MFF:s rutinerade lagkapten stod först för ett nickmål i 31:a matchminuten och sedan bara två minuter senare: 2-0 när Markus Rosenberg lekande lätt tog sig igenom backlinjen och rullade in bollen under armarna på Ballymena United-målvakten Ross Glendinning.

Innan halvtid hann också Erdal Rakip sätta 3-0 till hemmalaget.

Europa League

I andra halvlek fortsatte målfesten, där Malmö i princip kunde göra som de ville mot ett alltmer stillastående Ballymena United. Målskillnaden bara flög iväg. Så mycket att till och med spelarna själva verkade osäkra på det exakta resultatet:

– Vad blev det? 7-0 till slut? frågade sig MFF-anfallaren Guillermo Molins när han intervjuade direkt efter matchen. 

I 48:e matchminuten fullbordade Rosenberg dessutom sitt hattrick när han sköt in 5-0 och när lagkaptenen byttes ut med halvtimmen kvar att spela fick han stående ovationer av läktarna.

Och Molins hade rätt: 7-0 slutade matchen. De 8667 på läktarna kändes mot slutminuterna mer som 20 000 när de firade krossen hemma på Stadion.

Ballymena United är en jumbo i sammanhanget där spelarna har fotbollen som ett extrajobb snarare än brödföda. Tränare David Jeffrey, som själv jobbar som socialarbetare inom äldreomsorgen, har på förhand beskrivit mötet med Malmö som det största som hänt klubben.

Returen spelas på Nordirland om en vecka.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

7 - 0

Ballymena United logo

Ballymena United

Stadion, Malmö
Publik: 8667
Domare: Igor Pajac

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet