Zlatan blev tvåmålsskytt när Galaxy kryssade Foto: TT Nyhetsbyrån

Två nya mål för Zlatan i svenskmötet

Som vanligt handlade mycket om Zlatan Ibrahimovic när hans LA Galaxy tog emot Seattle Sounders med Gustav Svensson i startelvan. Efter ett mål på nick och ett på straff såg Zlatan ut att ha avgjort men efter ett snöpligt självmål i den 82:a så blev det delad pott i Los Angeles.

LA Galaxy ställdes mot conferencekollegan Seattle Sounders med svenske landslagsmannen Gustav Svensson i startelvan. Och gästerna från Seattle fick en smakstart på matchen efter ett rött kort på Galaxyförsvararen Daniel Steres redan i den sjätte minuten. Gästerna tog också ledningen genom Raul Ruidiaz som efter slappt markeringsspel i Galaxyförsvaret kunde rulla in 1-0 till gästerna. Sen klev en viss Zlatan Ibrahimovic in i handlingarna.

Två nya mål för Zlatan

Kvitteringen lät sig inte dröjas, bara fyra minuter efter ledningsmålet så kunde Zlatan knoppa in 1-1 i motsatt målbur. Zlatan markerades tätt av Koreanen Kim Kee-Hee men trots sina 188 cm var försvararen chanslös när Zlatan satte dit sitt första för kvällen.

I den andra halvlek var Zlatan Ibrahimovic framme igen. I straffområdet var det återigen en kamp mellan Zlatan och Kim Kee-Hee, denna gång ansåg domaren att svensken blivit neddragen och dömde straff för Ibrahimovic. Zlatan var som vanligt säkerheten själv från elva meter och dundrade in bollen vid vänstra stolproten, otagbart för målvakten. Målen var svenskens 19:e och 20:e i årets MLS.

Zlatan hade också chansen att punktera matchen. Vid ställningen 2-1 blev 37-åringen serverad bollen bara ett par meter framför mål men svensken fick felträff och avslutet gick vid sidan av målet. Istället var det Sounders som skulle kvittera efter ett bisarrt självmål för Galaxy. David Bingham i Galaxykassen gick ut för att bryta en djupledsboll. Bingham valde att nicka undan bollen, men det gick inte längre än i ansiktet på norska backen Jörgen Skjelvik som bara kunde titta på när bollen rullade in i mål.