Tysk triumf efter rafflande minuter – och dubbla självmål

Tyskland förlorade premiären via ett självmål.

I dag stod man som vinnare efter att Portugal petat in två självmål på fyra minuter.

En övertygande seger med 4-2 innebär ett getingbo i ”Dödens grupp” inför sista omgången.

Jürgen Klopp, Michael Ballack och Lothar Matthäus har riktat kritik mot Tysklands taktik i inledningen av det här mästerskapet.

Efter 1-0-förlusten mot Frankrike väntade i dag nytt stormöte, med mästarna Portugal, och en förlust hade varit förödande.

Fotbolls-EM

Ronaldo öser på

Därför klev tyskarna ut och tog tag i matchen, forsade fram i våg efter våg medan portugiserna fokuserade på kontringar.

Trots lägen att spräcka nollan gick Tyskland lottlösa. I stället stack motståndarna fram och Diogo Jota hittade Cristiano Ronaldo.

Storstjärnan rakade in 1-0 i öppet mål och är nu två mål från att tangera iraniern Ali Daeis rekord för flest landslagsmål någonsin.

Ronaldo vinkade till sig laget och firade sitt tredje mål i det här slutspelet, men det dröjde inte länge innan det roliga var över.

Styrkebesked

Via två flygande attacker – i minut 35 och 39 – fullbordade Tyskland vändningen genom 1-1 och 2-1, båda gånger via självmål.

Andra halvlek hade knappt börjat förrän Kai Havertz petade in 3-1 från nära håll och så var styrkebeskedet ett faktum.

Robin Gosens satte 4-1, Jota reducerade och slutresultatet 4-2 gör att Tyskland studsar upp inför sista omgången i ”Dödens grupp”.

Frankrike leder gruppen med fyra poäng, Portugal och Tyskland har tre och Ungern en. Ungern-Tyskland och Frankrike-Portugal återstår.