Foto: Bildbyrån

Tyska ledarna ber om ursäkt efter bråket

Uppdaterad
Publicerad

Efter slutsignalen mellan Sverige och Tyskland uppstod det tumult på sidlinjen efter att tyska ledare hånat Sverige efter Toni Kroos segermål. Nu ber de tyska ledarna om ursäkt.

– Jag har bett om ursäkt. Jag gjorde det bara för att vi vann, det är inte okej, säger Hans-Ulrich Voigt till Expressen.

Det var upprörda känslor direkt efter slutsignalen mellan Sverige och Tyskland sedan tyska ledare varit framme och hånat Sverige efter förlusten. Sveriges förbundskapten Janne Andersson var upprörd efter matchen.

– Ett par tyska ledare springer fram och hånar. Då blev jag förbannad. Vad är det för jävla respekt att håna en motståndare på det viset? bedrövligt att bete sig på det osportsliga viset, säger huvudpersonen Andersson när han fått lugna ner sig ett par minuter.

Efter att känslorna svalnat gick de tyska ledarna in till det svenska omklädningsrummet och bad om ursäkt för sitt beteende.

– Jag har bett om ursäkt. Jag gjorde det bara för att vi vann, det är inte okej. Jag gjorde det här, applåderade, och det var inte okej, säger Tysklands presschef Hans-Ulrich Voigt, som var den som startade bråket, till Expressen.

Även på Twitter gick det tyska förbundet ut med en officiell ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.