Gerd Müller tillsammans med Lothar Matthäus. Foto: Bildbyrån

Tyske legenden Gerd Müller har gått bort

Uppdaterad
Publicerad

Den tyska fotbollslegenden har avlidit, det bekräftar hans förra klubb Bayern München.

Gerd Müller blev 75 år gammal. Han lämnar efter sig sin fru Uschi samt en dotter.

Den förre storspelaren och Bayern München-legenden Gerd Müller gick bort under söndagsmorgonen. Det meddelar klubben på sin hemsida. Han lämnar efter sig sin fru Uschi samt en dotter.

”Det är en sorglig och mörk dag för Bayern München och fansen. Gerd Müller var den bästa målskytten som har funnits, och en fin människa. Vi står tillsammans i denna djupa sorg med hans fru Uschi och hans familj. FC Bayern hade inte varit den klubb som vi alla älskar om det inte vore för Gerd Müller. Hans namn och minne kommer att leva för alltid”, skriver klubbens president Herbert Hainer.

Vann Balon D'Or

2015 meddelade klubben att Müller blivit diagnostiserad med Alzheimer.

Müller gjorde 566 mål på 607 matcher för Bayern München. I landslaget gjorde han 68 mål på 62 landskamper. 1974 avgjorde Müller VM-finalen mot Nederländerna med sitt avgörande mål. Anfallaren som kallades för ”Der Bomber” blev utsedd till världens bästa fotbollsspelare år 1970 då han vann Balon D'Or.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.