Tyska medier efter superfiaskot: ”En historisk skam”

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland åkte ut ur gruppspelet i VM för första gången någonsin efter förlusten mot Sydkorea.

Nu sågas laget längs fotknölarna i tyska medier.

– Jag måste sova på det, svarar förbundskaptenen Jogi Löw på frågan om sin framtid.

”En historisk skam”, ”Total katastrof”, ”Jogi Löws dagar är räknade”.

Ja, sågningarna vet inga gränser i de tyska medierna efter att laget slutade sist i Grupp F som följd av förlusten mot Sydkorea. Nu har även förbundskaptenen Joachim Löw uttalat sig om sin framtid.

– Jag är den första som frågar vad som gick fel, det är mitt ansvar att vi är ute. Jag måste sova på förlusten i en natt nu, jag är mycket besviken och frustrerad, säger förbundskaptenen i en intervju med ZDF.

”Största fiaskot någonsin”

Men förbundskaptenen lär inte få lätt att sova. Kritiken mot det tyska laget fullkomligen dånar i de tyska medierna:

”Vad som ingen kunde tro var möjligt är nu en bitter verklighet: världsmästarna elimineras i gruppspelet. Den tyska landslagets hittills svagaste prestation sedan 1934 då laget åkte ut i den andra omgången mot Schweiz”, skriver tidningen Die Welt.

”Allting måste ifrågasättas och prövas efter detta fiasko – även Löw”, skriver Kickers chefredaktör Oliver Hartmann i en krönika.

”Det största fiaskot i tysk VM-historia”, rubricerar tydningen Bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.