Foto: TT Nyhetsbyrån

Tyska spelaren efter skandalen: ”Då gick säkringen”

Uppdaterad
Publicerad

Hamburgs Toni Leistner hamnade i bråk med Dresdens supportrar under måndagkvällens cupmöte. På tisdagsmorgonen meddelade klubben att man inlett en utredning mot spelaren, som nu träder fram på sociala medier och ber om ursäkt.

”Det är något som aldrig kommer att hända igen” skriver han på instagram.

Dresdenfödde Hamburgspelaren Toni Leistner hamnade i negativt fokus mot sin gamla klubb Dynamo Dresden under måndagkvällens cupmöte.

Efter matchen tog sig Leistner upp på läkaren och hamnade i bråk med Dresdens supportrar.

”Borde aldrig hända mig”

Leistner sa i tyska medier att han fått motta grova förolämpningar från sina gamla fans, riktade mot honom själv och hans familj.

Hamburg har idag meddelat att de inlett en utredning mot spelaren.

– Vi har gjort det mycket tydligt för honom att vi inte tolererar händelsen och att vi måste, och kommer, att hitta ett internt sätt att hantera detta.

Nu ger Leistner sin egen syn på incidenten med följande inlägg på sitt Instagramkonto.

”Efter matchen fick jag ta emot grova förolämpningar från läktaren, i min egen hemstad. Det är något jag klarar normalt sett. Men det var extrema slag under bältet mot min egen familj, fru och dotter. I det ögonblicket gick säkringen för mig, eftersom matchen var extra känslosam för mig. Men det borde aldrig hända mig, då jag är en familjefar som vill vara en god förebild. Jag ber om ursäkt för mitt beteende och kan bara lova att, oavsett vilka förolämpningar det än är, aldrig kommer att hända igen” skriver Toni Leistner, som spelade för Dresden fram till 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.