Foto: Bildbyrån

Sverige vann enkelt – nollade Luxemburg

Uppdaterad
Publicerad

Efter en utvisning och straff hade Luxemburg inte en chans mot Sverige. U21-landslaget är nu ett steg närmare EM.

Fyra raka vinster krävs för att Sverige ska ta sig till U21-EM i Ungern och Slovenien 2021. På fredagskvällen plockade man den första när man slog Luxemburg i EM-kvalmatchen på Olympia i Helsingborg.

Och det blev en rätt så bekväm match på Sverige.

I den 19:e minuten blev Pontus Almqvist nerdragen, vilket resulterade i att Luxemburgs Yannis Dublin fick syna det röda kortet.

Bara tre minuter senare fixade Almqvist en straff åt Sverige. Jesper Karlsson, som lämnade Elfsborg för holländska klubben AZ Alkmaar i mitten av september, tog hand om den på bästa sätt och skickade enkelt in bollen i högerhörnet till 1–0.

Därefter flöt det på bra för Sverige. Helsingborgs Max Svensson satte 2–0 i matchminut 31 och två minuter senare assisterade han Jesper Karlsson som gjorde 3–0.

I den 72:a minuten satte Malmö FF:s Felix Beijmo slutresultatet 4–0.

– Det är en bra prestation av hela laget. Vi gör det vi är bra på och det är våra offensiva omställningar och vi straffar dem väldigt hårt där, sade Eric Kahl till Cmore efter matchen.

U21 EM-kval

Sverige U-21 logo

Sverige U-21

4 - 0

Luxemburg U-21 logo

Luxemburg U-21

Olympia, Helsingborg
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.