Foto: Bildbyrån

Kulusevski ansluter till Kroatien-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski och Ludwig Augustinsson ansluter till landslagstruppen i Zagreb.

Kulusevski missade bortamötet med Ryssland då mittfältarens Serie A-klubb Juventus sattes i karantän. Augustinsson fick inte åka till Ryssland på grund av karantänsreglerna i den tyska delstaten där hans Werder Bremen håller till.

Båda är nu aktuella för Nations League-matchen mot Kroatien på söndag.

Herrlandslaget i fotboll

– De är båda på plats i Kroatien. De är isolerade på hotellrummet och har coronatestats, sade assisterande förbundskapten Peter Wettergren under en presskonferens på fredagen.

Svenska fotbollförbundet meddelar samtidigt att samtliga 24 spelare som var med i Moskva för Sveriges träningsmatch mot Ryssland – seger med 2–1 – kommer att resa till Zagreb.

Några frågetecken

Enligt Peter Wettergren finns det eventuellt några frågetecken i truppen.

– Det är klart att man har alltid lite småskavanker här och där. Vi ska gå igenom vilka som är 100 procent redo efter middagen. Vi har många bra spelare i den här truppen och konkurrenssituationen är bra.

Mikael Lustig som lämnade AIKs match mot Östersund i söndags skadad meddelar dock att han är redo för spel både mot Kroatien (söndag) och Portugal (onsdag).

– Det var bara en smäll, det ska inte vara några problem. Jag ska vara redo att spela två matcher, sade han.

KLIPP: Svensken tvingas till karantän (5 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet