Jürgen Klopp gillar sin förstemålvakt Allison Becker. Foto: TT

Udda lösning för Liverpools brassar – åker direkt till Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Liverpools tränare Jürgen Klopp är irriterad över de covid-regler som stoppar de brasilianska spelarna Alisson Becker och Fabinho från att återvända till England från landslagsspel i hemlandet.

– Det kommer att flyga direkt till Madrid och vänta på oss där och förhoppningsvis kunna spela mot Atletico, säger Klopp till den egna hemsidan.

Duon spelade hemma i Brasilien i VM-kvalet mot Uruguay (4-1) natten mot fredag i Manaus i Amazonadjungeln och hade under alla omständigheter inte kunna spela mot Watford vid lunchtid i Premier League på lördagen. Tiden mellan matcherna är för knapp, sett både till logistik i samband med flygresor och återhämtning.

Dock hade målvakten Becker och mittfältaren Fabinho inte kunnat spela ändå på grund av karantänsregler. De spelade den 10 oktober borta mot Colombia som är ett rödlistat land och kräver tio dagars karantän vid hemkomsten till Storbritannien.

Däremot kan de spela i Champions League i Madrid mot Atletico på tisdag, som är den 19 oktober, då det gått nio dagar av den brittiska karantänstiden.

Fria att återvända 00.01 på torsdag

Brassarna kan dock inte återvända med laget tillbaka till Liverpool direkt efter matchen, eftersom det då skulle vänta tio dagar i karantän, utan kommer att lämna den spanska huvudstaden på torsdag.

– En minut efter midnatt mot torsdag har det gått tio dagar och de kan återvända och komma hem, säger Klopp.

– Så ser reglerna ut och vi kan inte göra något åt det. Vi skulle behöva ett bättre regelverk, säger Klopp som även retar sig på att Atletico har spelledigt i helgen.

– Något liknande skulle aldrig kunna hända i England och om det mot förmodan skulle göra det så skulle snacket vara: ”Men herregud, hur kan de göra det för dem?”  och så vidare, säger Klopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.