Supportrar misstänkts för rasism. Foto: Bildbyrån

Uefa utreder rasism mot franska spelare

Uppdaterad
Publicerad

I går ställdes Frankrike mot Ungern på Puskas Arena i Budapest.

Under matchen ska franska spelare fått utså rasism, enligt tidningen L'Equipe.

Uefa meddelar nu att de har startat en utredning.

Frankrike ställdes mot Ungern – och spelade oavgjort – i Budapest, där ungrarna hade ett stort följe på läktarna. Under matchen ska det ha förekommit apläten från värdlandets supportrar. Det uppger den franska tidningen L'Equipe.

Det ska ha hörts av fotografer på stadion. Lätena ska främst ha uppkommit då bollen varit vid N'Golo Kantés eller Paul Pogbas fötter.

En utredning har inletts, skriver Uefa i ett pressmeddelande, enligt Sky Sports.

”Enligt artikel 31(4) i Uefas disciplinära föreskrifter, har en Uefa etik- och disciplininspektör utsetts att genomföra en disciplinutredning kring eventuella diskriminerande händelser som inträffat på Puskas Arena, Budapest, under EM-gruppspelsmatcherna mellan landslagen Ungern och Portugal den 15 juni 2021 och mellan landslagen Ungern och Frankrike som spelades den 19 juni 2021”

Homofobisk banderoll

The Guardian har tidigare skrivit om att en homofobisk banderoll synts på arenan i matchen mellan Ungern och Portugal den 15:e juni. Även den matchen utreds, vilket framkommer i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.