Pressen på plats utanför hotellet i Köpenhamn där de danska spelarna varit under veckan. Foto: TT.

Uefamöte om Danmarks avhopp 16 november

Uppdaterad
Publicerad

Uefa inleder i dag en undersökning av orsaken till Danmarks avhopp mot Sverige i VM-kvalet för damer, en match som skulle spelats i Göteborg i kväll. Men det kommer att dröja med besked.

Nästa möte för Uefas disciplinkommitté är satt till 16 november.

– Det är uppenbart att DBU (danska fotbollsförbundet) kommer att ha tid på sig att skicka en redogörelse, säger dansken Jim Stjerne Hansen, tidigare generalsekreterare i DBU, som sitter i disciplinkommittén till Ekstrabladet.

VM-kval fotboll

På tisdag ska Danmark möta Kroatien

Han tror inte att fallet kommer att snabbehandlas utan att avhoppet tas upp enligt gängse rutiner på det inplanerade mötet.

På tisdag är Danmark schemalagt mot Kroatien på bortaplan, en match som kommer att spelas. Där har förbundskaptenen förberett sig för sig själv – utan spelare.

– Det är ett speciellt fall som saknar motstycke, säger Hansen.

Det var ett tag oklart vilken instans som skulle undersöka matchen. Normalt sett borde det varit Fifa eftersom det är kval till en VM-turnering men Uefa har tagit över ärendet.

Spelarna i Danmark uttalade sig för första gången under fredag förmiddag efter att matchen officiellt blev avblåst i går.

Frågor för Uefas disciplinkommitté:

* Hur ska matchen sluta?

* Kan Danmark spela klart kvalspelet?

* Kommer böter att delas ut?

* Kommer Sverige att kompenseras för ekonomiskt bortfall i samband med biljettförsäljningen (över 8000 biljetter sålda i förköp)?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet