• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Foto: Bildbyrån

Umeåspelare vittnar om rasistiska påhopp: Han säger ”jävla zigenare”

Uppdaterad
Publicerad

Umeåspelaren Deniz Yaldir vittnar efter matchen mot Halmstad om att han blivit utsatt för rasistiska påhopp på planen.
– Han säger ”jävla zigenare”, säger Yaldiz till Dplay.

Umeå förlorade bortamötet med Halmstad med 4-0. I intervjun efter matchen berättat Deniz Yaldir om en match med mycket känslor och heta situationer. Och hur han blivit utsatt för rasistiska påhopp.

– Vid något läge när jag kommer sent på deras spelare så kommer en spelare och säger ”jävla zigenare”. Sedan säger han ”du hörde rätt”. Det tycker jag är under all kritik, det var väldigt upprörande. Det är helt oacceptabelt.

Det rör sig om en situation med drygt 20 minuter kvar att spela, där Yaldir tacklar omkull en Halmstadsspelare. Det går tydligt att höra i Dplays sändning att någon säger ”jävla zigenare”. Därefter utbryter en het ordväxling mellan flera spelare och Yaldir är snabbt framme och påpekar för domaren vad han blivit utsatt för. Inga åtgärder vidtogs dock under matchens gång.

Halmstadsspelaren menar att han inte har sagt något rasistiskt.

– Jag har ingenting emot någon. Jag skulle aldrig säga något rasistiskt till någon, säger han till Hallandsposten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dusan Djuric är ångerfull efter rasistiska påhoppet Foto: DPlay/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer