Det ungerska landslaget är drabbat av corona inför matchen mot Sverige. Här en bild från ett möte i oktober förra året. Foto: Bildbyrån

Ungern drabbat av corona inför Sverigematchen

Uppdaterad
Publicerad

Ett coronafall har gjort att Ungern fått stuva om rejält i truppen till EM-kvalmatchen mot Sverige.

Totalt saknades tio spelare när laget samlades i söndags.

– Det är tråkigt för dem, det är tufft, säger landslagsbacken Magdalena Eriksson till TT.

Förbundskapten Edina Marko hade tagit ut en stor trupp, 31 spelare, till ett träningsläger inför EM-kvalet mot Sverige på torsdag och mot Lettland i nästa vecka.

Men när laget samlades i söndags saknades tio av spelarna.

Damlandslaget i fotboll

”Vi har tvingats till ändringar i landslagstruppen”, säger Edina Marko till ungerska förbundets webbplats.

”Men vi försöker göra vårt bästa för att nå vår målsättning med de spelarna som vi har till vårt förfogande”.

”Inte orolig”

Ungerns fotbollsförbund skriver att det främst är ett coronafall i klubblaget MTK som ligger bakom manfallet.

MTK-spelarna och spelare som de haft direktkontakt med tvingades lämna återbud. Det har gjort att totalt åtta spelare saknades när truppen samlades. Ytterligare två spelare saknas av andra skäl.

– Det är den verkligheten vi lever i. Men det är positivt att Uefa har ett väldigt strikt regelverk med tester och hur vi ska bete oss här. Så jag känner mig inte orolig för att spela mot dem eller något sådant, säger Magdalena Eriksson inför matchen på Gamla Ullevi.

TT: Får man köpa att det kanske inte blir helt rättvisa förhållanden i alla matcher med tanke på att sådant här kan hända?

– Ja, det är ju samma som om man skulle ha många skador eller om man kommer från tuffare belastning. Det är den verkligheten vi lever i, det är så det är just nu. Det är speciella tider men det är bara att anpassa sig.

Testas flera gånger

Ett litet ljus i mörkret för Ungern är samtidigt att sex landslagsspelare från Ferencvaros kunnat ansluta till truppen, sedan de testat negativt för coronaviruset tre gånger den senaste veckan.

Enligt förbundet kommer den ungerska truppen att coronatestas två gånger inför matchen mot Sverige, ytterligare en gång inför Lettlandsmatchen och en fjärde gång på hemväg från kvalmatcherna.

”Klubbarna gör allt de kan för att skydda spelarnas hälsa, vilket förstås är den viktigaste aspekten just nu”, säger förbundskaptenen Edina Marko.

”Lyckligtvis är det här isolerade fall, inte fall där hela lagen är drabbade”.

SE OCKSÅ: Lindahl skadad – då får ersättaren tävlingsdebutera

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet