Foto: Bildbyrån

Ungerska fans i bråk – en gripen för rasism

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter avspark i VM-kvalmatchen i fotboll mellan England och Ungern (1–1) på Wembley i London utbröt tumult på läktarplats.

En person har gripits misstänkt för brott mot den allmänna ordningen med rasistiska motiv.

Dussintals av de omkring tusen bortasupportrarna på Ungerns läktarsektion attackerade några publikvärdar som tvingades backa innan polisen kom till undsättning med batonger. Bråket pågick i flera minuter innan ordningen återupprättades.

En supporter har gripits misstänkt för brott mot den allmänna ordningen med rasistiska motiv. Anledningen till brottsrubriceringen är kommentarer till en publikvärd.

VM-kval fotboll

Trots oroligheterna avbröts inte matchen utan fortgick och spelades klart enligt plan. Ungern tog ledningen efter ett straffmål genom Roland Sallai i den 24:e minuten och hemmalagets mittback John Stones kvitterade i 37:e.

Även Albaniens match mot Polen i Tirana i samma kvalgrupp omgärdades av oroligheter. Flaskor kastades in från hemmapubliken mot polska spelare som firade Karol Swiderskis 1–0-mål i den 77:e minuten. Matchen avbröts men återupptogs och slutade 1–0 till bortalaget.

Polen knappade därmed in på England som ändå har ett fast grepp om förstaplatsen i kvalgrupp E och direktplatsen till VM-slutspelet i Qatar nästa år. Med två matcher kvar leder England gruppen på 20 poäng, tre före tvåan Polen på 17.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet