Ungerska mästarna för Djurgården i Champions League-kval

Uppdaterad
Publicerad

Efter SM-guldet förra året kvalificerade sig Djurgården till Champions League-kval.

I dag kom lottningen och det blev ungerska mästarna Ferencvaros på bortaplan.

– Vi hade en dröm att spela hemma så blir det inte. Det som är bra sportsligt är att de inte har börjat ligan, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Det blir alltså ungerska mästarna Ferencvaros för Djurgården i Champions League-kvalet. Första delen av kvalet avgörs i enkelmöten och det blir för svenska mästarna att resa till Ungern för att försöka avancera.

– Vi hade en dröm att spela hemma så blir det inte. Det som är bra sportsligt är att de inte har börjat ligan, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Budapest-laget Ferencvaros vann ungerska ligan NB I med 13 poäng förra året framför MOL Vidi. Trots det ser Bosse Andersson stora möjligheter att ta sig vidare till nästa runda.

Den första omgången av Champions League inleds den 18–19 augusti.

”Har stora förhoppningar”

– Vi är jobbiga att möta och får vi till det så har jag stora förhoppningar att vi kan ta oss vidare, säger Bosse Andersson till SVT Sport.

Enligt Tomas Af Geijerstam, Djurgårdens matchansvarige, så har Uefa kommunicerat att inresande från Djurgården kommer behöva visa upp ett negativt coronatest innan man släpps in i landet. Ungern klassificerar för närvarande Sverige som ett ”gult” land vilket för vanliga inresande innebär 14 dagars karantän innan man får korsa gränsen.

SE OCKSÅ: Holmbergs projektil avgjorde mot Häcken (1 augusti 2020)

Fakta: Champions League-kvalet

10 augusti: Andra kvalomgången i Champions League lottas samt första kvalomgången i Europa League, där Hammarby och Malmö FF finns med.

18–19 augusti: Djurgården går in i första kvalomgången i Champions League.

25–26 augusti: Andra kvalomgången i Champions League.

15–16 september: Tredje kvalomgången i Champions League.

Kvalspelet sker i enkelmöten – inte i dubbelmöten som tidigare – fram till och med playoffspelet till Champions League som avgörs över två matcher, hemma och borta.

22–23 september: Playoff-spel till Champions League inleds.

20–21 oktober: Gruppspelet i Champions League inleds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.