Ada Hegerberg vandrar av planen efter Norges VM-kval mot Belgien 2 september. Sedan dess har hon inte spelat någonting men nu kan det vara dags. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Ada Hegerberg tillbaka till CL-kvarten

Uppdaterad
Publicerad

I morgon kan fotbollsstjärnan Ada Hegerberg göra comeback efter sex månaders frånvaro på grund av skada.

Hon ska göra det i Lyons första Champions League-kvartsfinal mot Chelsea.

Tränaren Sonia Bompastor bekräftade under tisdagen att norskan är uttagen i truppen.

27-åriga Hegerberg fick en hård smäll på benet i Norges VM-kvalmatch mot Belgien 2 september och har inte spelat sedan dess.

Det har inte kommunicerats ut vad för typ av skada det handlat om. Gradvis har Hegerberg den senaste månaden tränat med laget och är nu alltså redo för spel.

Borta 21 månader efter tidigare skada

I mötet med Chelsea kan hon få ställas mot de svenska landslagsspelarna, målvakten Zecira Musovic, och backen Magdalena Eriksson.

I januari 2020 råkade Hegerberg ut för en svår knäskada och var borta från planen i 21 månader innan hon gjorde comeback i oktober 2021.

Hegerberg fick ta emot den första utmärkelsen av Ballon d'Or Feminin som världens bästa kvinnliga spelare 2018. Hon håller det totala målrekordet i damernas Champions League med 59 fullträffar och 15 för en enda säsong.

MER FOTBOLL: Se när målvakten gör mål från inspark: ”Helt galet”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.