Sead Haksabanovic anges vara dyraste värvningen till allsvenskan någonsin. Foto: TT Nyhetsbyrå

Uppgifter: Dyraste allsvenska värvningen genom tiderna

Uppdaterad
Publicerad

Hela 26 miljoner kronor. Så mycket uppges den totala kostnaden vara för Norrköpings anfallare Sead Haksabanovic. Detta enligt uppgifter till FotbollDirekt.

Summan för den 21-åriga anfallaren när han gick från West Ham till IFK Norrköping, är den största allsvenska affären genom tiderna.

Summan på 26 miljoner kronor som FotbollDirekt har uppgifter om, är då större än det som AIK betalade för Andreas Andersson från Newcastle år 1999. Där handlade det om en övergångssumma som låg på omkring 22 miljoner kronor, inklusive lön och signing bonus.

”Är ännu större”

Agenten Jozo Palac bekräftar för FotbollDirekt att affären totalt sett är den största i allsvenskan, även om han inte vill kommentera summan.

– Jag kan inte och får inte kommentera summor, men jag kan säga att det här handlar om större pengar än Andreas Andersson och AIK. Det var en fantastisk affär, men den här är ännu större, säger Palac.

MER NORRKÖPING: Haksabanovic och Nyman bakom Norrköpings 2-0 seger (16 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.