Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blir inget sammarbete med Olof Mellberg för Kim Källström, Fredrik Reinfeldt och Andrea Möllerberg Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Fotbollförbundets förhandlingar med Olof Mellberg har strandat

Uppdaterad
Publicerad

Frågan kring ny förbundskapten för herrlandslaget i fotboll har nu fått en ny vändning.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen och TT har nu Svenska fotbollförbundet lämnat Olof Mellberg och går vidare med andra kandidater till jobbet.

Flera medieuppgifter, bland annat Fotbollskanalen, har gjort gällande att förbundet har gett förre landslagsbacken och BP-tränaren Olof Mellberg ett erbjudande om att ta över som ny förbundskapten efter Janne Andersson. Men i torsdags kväll rapporterade FotbollSthlm att Mellberg tackat nej till Svenska Fotbollförbundets erbjudande.

De nya uppgifterna i dag handlar om att Mellberg och förbundet ska ha fortsatt förhandlingarna över helgen men inte kommit överens. Nu har förhandlingarna, enligt Fotbollkanalens uppgifter, lagts på is och förbundet går vidare med andra alternativ.

Herrlandslaget i fotboll

En uppgiftslämnare säger till TT att ett av kraven som förbundet ställde var att omedelbart ta Sverige tillbaka till B-divisionen i Nations League, annars skulle Mellberg inte få behålla jobbet.

Dessutom skulle Mellbergs ersättning vara lägre och mer bonusbaserad än föregångaren Anderssons. Villkor Olof Mellberg inte accepterade. Parterna ska också ha varit oense kring kring frågan om assisterande förbundskapten.

Mellberg har kontrakt med BP över 2024. Brommapojkarna har under söndagskvällen ett styrelsemöte för att diskutera den uppkomna situationen.

Laget gör sin första kollektiva träning för säsongen under måndagen.

SVT Sport har försökt nå Svenska fotbollförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet