IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Foto: Bildbyrån

Krismöte i Blåvitts spelarråd

Uppdaterad
Publicerad

I går kom uppgifter om att IFK Göteborg är på väg att sparka sin tränare Poya Asbaghi. Uppgifter som klubben ”kraftfullt” dementerar på sin egen hemsida. Men trots det eller kanske på grund av det så kommer lagets spelarråd i dag samlas för ett krismöte med klubbdirektör Max Markusson, uppger GT.

I går uppgav Göteborgs-Posten att IFK Göteborg sparkar tränaren Poya Asbaghi. Men klubben gick själva ut med en ”kraftfull dementi” och huvudpersonen själv dementerar uppgifterna för en annan tidning.

– Jag har inte fått sparken och har inga ytterligare kommentarer, säger han till GT.

Efter sju raka matcher utan seger och med en allsvensk plats på spel väljer IFK Göteborg att agera, enligt uppgifter till GP.

Tidningen menar att tränaren Poya Asbaghi får sparken efter bara ett halvår och två gamla trotjänare, Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson, tar över ansvaret. Även den assisterande tränaren Alf Westerberg uppges få lämna klubben.

”Inte hört något”

– Jag har ingen aning om hur det förhåller sig med detta. Jag har inte hört någonting från någon i IFK Göteborg utan jag såg GP:s uppgifter för en timme sedan. That's it, säger han till SVT Sport.

Har du haft kontakt med Poya Asbaghi?

– Det har jag haft, men han vet inte heller någonting. Vi kan bara konstatera att det inte stämmer. Ingen av oss har fått någon sådan information från klubben. Jag tänker gå till jobbet i morgon bitti, sedan får vi väl se.

Känner du du fullt förtroende från alla i klubben?

– Ja, jag har inte över huvud taget fört några diskussioner som gett mig någon annan känsla, säger Alf Westerberg till SVT Sport.

Kraftfull dementi

Med fem omgångar kvar ligger IFK Göteborg på tolfte plats i tabellen, fem poäng före BP på negativ kvalplats.

– Det är klart att det har varit motigt den senaste tiden, det här är ju inte vad vi hade förväntat oss naturligtvis. Men vi ligger trots allt inte under något streck, säger Alf Westerberg.

Senare under måndagskvällen gick IFK Göteborg ut med en ”kraftfull dementi” mot uppgifterna.

”Vanligtvis brukar inte IFK Göteborg kommentera rykten eller spekulationer. Beträffande den artikel som Göteborgs–Posten i kväll publicerade vill dock föreningen komma med en dementi”, skriver de och fortsätter:

”Tisdag 10.30 är det åter träning på Kamratgården efter en dags ledighet. Den kommer i vanlig ordning att ledas av Poya Asbaghi och övriga ledare”.

SVT Sport har sökt tränaren Poya Asbaghi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.