Foto: Bildbyrån.

Kulusevski uppges skadad – landslagsläkaren bekräftar oro: ”Hade lite klagomål”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski hade ett tungt Nations League med Sverige.

Nu kommer uppgifter från The Athletic om att 22-åringen dessutom fått skadekänningar.

Landslagsläkaren Anders Valentin bekräftar för SVT Sport att stjärnan upplevde ”obehag” efter matchen mot Slovenien.

– Vi visste inte riktigt om det var någon skada eller utmattning så vi hann inte göra så mycket åt det, säger landslagsläkaren Anders Valentin till SVT Sport.

Dejan Kulusevski har visat framfötterna i Tottenham där han är på lån från Juventus.

Men enligt uppgifter till The Athletic kan ytterforwarden missa det viktiga derbyt mot Arsenal i helgen på grund av skadekänningar efter Sveriges blytunga Nations League-samling.

– När matchen var slut så hade han lite klagomål som vi kikade på. Vi visste inte riktigt om det var någon skada eller utmattning så vi hann inte göra så mycket åt det, säger landslagsläkaren Anders Valentin till SVT Sport.

Landslagsläkaren vill inte gå in på några detaljer.

– Spelarna försvann ju bara efter matchen. Vi skickade ett meddelande till klubben där vi berättade att han hade ett obehag och bad dem följa upp det. Jag vet verkligen inte om han är tillgänglig till helgen eller inte. Klubben kommunicerar sådant, det är överenskommelsen gällande skador.

Enligt The Athletic handlar det om en lårskada, oklart hur allvarlig. Han ska ha genomgått en medicinsk undersökning i London under dagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.