Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lucas Bergvall väljer enligt internationella uppgifter spel för Tottenham istället för Barcelona. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Uppgifter: Lucas Bergvall väljer Tottenham – nobbar Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga Lucas Bergvall uppges gjort sitt val.

Enligt flera internationella medier kommer supertalangen skriva på för Tottenham – och nobbar därmed Barcelona.

– Vi var överens med honom och klubben. Men vi kan inte matcha Tottenhams ekonomiska erbjudande, säger Barcelonas president Joan Laporta under fredagsförmiddagen till den spanska radiokanalen RAC1 enligt Football Espana.

Djurgårdens mittfältare har varit en stor snackis under januarimånad. Under natten mot fredag, när transferfönstret stängde, rapporterade transferjournalisten Fabrizio Romano samt The Athletic att Bergvall valt att nobba Barcelona för Tottenham.

En av anledningarna att övergången dröjde till i natt var att Bergvall i dag, den 2 februari, fyller 18 år vilket gör det enklare för klubben att skriva ett längre kontrakt.

Nu väntar läkarundersökning i London under fredagen för att färdigställa övergången som ska kosta klubben drygt 113 miljoner kronor, plus framtida bonusar.

Enligt Romano ska Dejan Kulusevski som spelar i klubben spelat en roll i Bergvalls val.

Barcelonas svar: ”Vi var överens”

Barcelona ska dock fortsatt inte gett upp hoppet på för att värva svensken.

– Så vitt jag vet har han inte skrivit på något än. Vi var överens med honom och klubben. Tottenham har erbjudit honom ännu mer pengar. Vårt erbjudande var att spela i reservlaget men tillhöra a-laget. Men vi kan inte matcha Tottenhams ekonomiska erbjudande, säger klubbens Laporta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här gör Bergvall sitt första allsvenska mål för Djurgården (30 september 2023) Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.