Foto: Bildbyrån

Läkaren dementerar: Raiola i kritiskt tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Flera italienska medier uppgav att superagenten Mino Raiola, som bland annat representerar Zlatan Ibrahimovic, avlidit 54 år gammal.

Dessa uppgifter dementeras dock både av Raiolas läkare och hans agenturbyrå.

– Det är inte sant, det är fejk news, det är allt jag kan säga, säger en talesperson för Mino Raiolas agentur till SVT Sport.

Mino Raiola har dragits med hälsoproblem den senaste tiden och i början av året fördes den 54-årige fotbollsagenten akut till sjukhus enligt Gazetta dello Sport.

Enligt flera italienska medier gick Raiola, som representerat flera världsstjärnor, bort under torsdagen efter en tids sjukdom.

Kort efter att de italienska medierna samstämmigt annonserat Raiolas död kom tvärvändningen.

Vändningen: Inte död

Flera personer i Raiolas närhet och Raiola gick ut och demeterade uppgifterna om hans död.

Läkaren Alberto Zangrillo som är ansvarig på sjukhuset San Raffaele i Milano där Raiola är inlagd, var allt annat än nöjd.

– Jag är upprörd över telefonsamtalen från pseudojournalister som spekulerar om en man som kämpar för sitt liv, säger läkaren Alberto Zangrillo till La Repubblica.

Kort efter läkarens dementi skrivs det på Raiolas officiella Twitterkonto:

”Nuvarande hälsostatus för de som undrar: Förbannad, andra gången på fyra månader som de dödar mig. Jag verkar också kunna återuppstå”

Stor betydelse för Zlatan

Raiola har sedan 2003 representerat Zlatan Ibrahimovic och Sveriges bäste målskytt genom tiderna har flera gånger pratat om att Raiola haft stor betydelse i hans framgångsrika karriär.

Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Mino Raiola (t.h) i samband med övergången till Barcelona 2010. Foto: TT

Förutom Ibrahimovic representerar den nederländsk-italienske agenten stjärnor som Paul Pogba, Erling Haaland, Gianluigi Donnaruma och Marco Veratti.

Raiola har under sin långa karriär legat bakom några av de största spelarövergångarna någonsin som exempelvis Paul Pogbas flytt till Manchester United 2016. Fransmannens övergång från Juventus låg på 1,1 miljarder kronor och är den näst dyraste övergången någonsin.

Raiola har dessutom också legat bakom Ibrahimovics samtliga flyttar sedan 2003 som totalt uppgår till ett värde av ungefär 1,6 miljarder kronor.

Även SVT Sport rapporterade i en tidigare version felaktigt att Raiola hade gått bort och hänvisade då till Gazzetta dello Sport och flera andra italienska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.