Uppgifter: Skadad Zlatan borta två veckor

Uppdaterad
Publicerad

En skadekänning stoppade Zlatan Ibrahimovic från spel mot Azerbajdzjan. Nu uppger flera italienska medier att svensken missar minst två veckor.

Enligt uppgifter rör det sig om en muskelskada i höger lår som gör att 41-åringen kommer vara borta från spel i åtminstone 10–15 dagar.

För rehab har Zlatan rest till en spansk specialistklinik i Sevilla. Under fredagen publicerade kliniken en bild på Zlatan Ibrahimovic i sociala medier, med texten ”tacksam för besöket och förtroendet”.

Gjorde comeback i landslaget

Milan-anfallaren fick 17 minuter på planen när Sverige föll med 0–3 mot Belgien i EM-kvalpremiären för en vecka sedan. Mot Azerbajdzjan (5–0-seger) i måndags fanns anfallaren inte ens med i matchtruppen på grund av en skadekänning.

Ibrahimovic gjorde nyligen comeback efter en nio månader lång skadefrånvaro (korsbandsskada) och har sedan återkomsten noterats för ett mål – vilket gjorde honom till Serie A:s äldste målskytt genom tiderna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic målskytt igen. Foto: Bildbyrån/C More

När svensken hade presskonferens under den nyligen avslutade landslagssamlingen berättade han att han inte bara opererade sig en gång, utan tre.

– Jag har fått lida i 14 månader. Nu har jag kommit tillbaka och det känns bra. Jag spelar äntligen med glädje och inte med smärta, sade han bland annat då.

Milan, fyra i Serie A, gästar på söndag serieledaren Napoli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.