Julien Lopetegui kan han få lämna som coach för spanska landslaget – dagarna innan VM-premiären.

Uppgifter: Spaniens tränare kan sparkas – dagarna innan VM

Uppdaterad
Publicerad

Igår blev det klart att Julien Lopetegui tar över Champions League-vinnaren Real Madrid.

Nu kan han få lämna som coach för spanska landslaget – dagarna innan VM-premiären.

”Ingen i förbundet kan lova att han sitter på bänken mot Portugal”, skriver spanska tidningen Marca.

Nu har dessutom Spanien utlyst en extrainsatt presskonferens med förbundsordföranden Luis Rubiales och Lopetegui, enligt flera spanska medier.

Uppgifterna slog ner som en bomb i fotbollsvärlden. Att 51-åringen skulle ta över de vita som mästartränaren Zinedine Zidanes ersättare var väldigt oväntat. Det tyckte även Luis Rubiales som enligt tidningen känner sig ”förrådd” eftersom Lopetegui nyligen skrev på ett nytt kontrakt med landslaget.

Uppgifterna pryder inte tidningens förstasida, men på nätet har Marca en artikel med rubriken ”Framtiden för Lopetegui hänger på en skör tråd”. När spanjorerna landade vid midnatt i Ryssland kommenterade ordföranden uppgifterna kort.

– Det är inte läge att prata om det nu, men vi kommer att ta det beslut som är bäst för laget. Vi gör saker och ting ansvarsfullt, säger Luis Rubiales.

På fredagskvällen premiärspelar Spanien i årets VM mot Portugal. Vice ordföranden i förbundet Rafael del Amo är oroad.

– Jag gillade inte att den här nyheten kom ut nu och det gillade inte spelarna heller. Jag är orolig för hur det här kommer att påverka oss, men jag hoppas att jag oroar mig i onödan, säger han till Marca.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.