Henrik Jurelius. Foto: Bildbyrån

AIK sparkar sportchefen: ”Behöver göra en förändring”

Uppdaterad
Publicerad

AIK bryter med sportchefen Henrik Jurelius.

Klubbdirektören Manuel Lindberg tar över ansvaret tills vidare.

– Vi har nu kommit till läget att vi behöver göra en förändring i ledarskapet av den sportsliga verksamheten, säger styrelseordförande Robert Falck i ett pressmeddelande.

Det är AIK Fotbolls styrelse som fattat beslutet att ta ifrån Henrik Jurelius rollen som sportchef.

– Henrik Jurelius har varit en lojal medarbetare till AIK Fotboll i över tio års tid och hans arbete för klubben ska värderas högt. Vi har nu kommit till läget att vi behöver göra en förändring i ledarskapet av den sportsliga verksamheten för herrlaget och jag vill tacka Henrik för hans insatser för AIK Fotboll och på det sätt han representerat oss under sin långa tid i klubben, säger AIK Fotbolls styrelseordförande Robert Falck i ett pressmeddelande.

Henrik Jurelius:

– Att få vara en del av utvecklingen av AIK Fotboll från insidan har varit otroligt stimulerande. Jag har älskat varje minut och kommer se tillbaka på tiden med en stor stolthet. Det finns en urkraft i AIK med potential, kompetens och genuin kärlek till klubben. Mycket av grunden är på plats och det ska bli fantastiskt att få följa utvecklingen tillsammans med alla er andra från sidan. Huvudet högt och ryggen rak, väl mött på läktaren 2023.

AIK kommer att inleda en rekryteringsprocess för tillsättningen av en ny sportchef omgående.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.