Enligt The Guardian vill Manchester United riva Cristiano Ronaldos kontrakt Foto: Bildbyrån

Uppgifter: United stämmer Ronaldo – vill riva kontraktet

Uppdaterad
Publicerad

Efter Cristiano Ronaldos kritiserade intervju väljer Manchester United att agera. Enligt The Guardian vill klubben stämma 37-åringen för kontraktsbrott – och därigenom bryta samarbetet med stjärnan.

Det var i söndags som de första delarna från Cristiano Ronaldos intervju med Piers Morgan i The Sun publicerades.

Där riktade han flera anklagelser mot klubben.  Bland annat att han blir borttvingad, att chefer inom United inte har varit stöttande efter att hans nyfödda barn tragiskt dog i våras, att de amerikanska ägarna familjen Glazer inte bryr sig om klubben och att tränaren Erik ten Hag inte visar honom någon respekt.

Manchester United vill själva inte kommentera vad som ska hända med portugisen, men skriver att de inlett en process för att hantera sitautionen.

”Manchester United har denna morgon initierat lämpliga åtgärder som svar på Cristiano Ronaldos senaste mediaintervju. Vi kommer inte att kommentera ytterligare till processen nått sitt slut”, skriver klubben på sin webbplats på fredagen.

KLIPP: Återvände som hjälte – nu kan Ronaldo lämna United

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.