Zlatan ska ha bestämt sig för att stanna i Milan. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Zlatan förlänger med Milan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan ska ha bestämt sig för att fortsätta i Milan ett år till, enligt bland andra journalisten Fabrizio Romano, som är specialist på övergångar, och La Gazzetta dello Sport.

Den svenske superstjärnan, som förväntas rehabilitera sitt knä de närmsta månaderna, ska i den nya överenskommelsen med klubben ha gått med på att sänka lönen.

Tränaren Stefano Pioli berättade i måndags att Zlatan och klubben fortfarande förhandlar. Men nu ska alltså svensken ha bestämt sig för att tacka ja, och avtalet med klubben förväntas vara påskrivet inom de närmsta dagarna, enligt La Gazetta dello Sport.

Zlatan blir enligt det nya avtalet kvar i klubben till juni 2023, med en lägre lön än tidigare men med möjlighet till bonusar baserat på hur mycket han kan spela, skriver tidningen.

Även journalisten Gianluca Di Marzo skriver att Ibrahimovic förlänger sitt kontrakt med klubben ett år.

I slutet av maj opererade 40-åringen sitt knä och han förväntas inte vara åter på planen förrän om ett halvår.

Varken Milan eller Zlatan har officiellt gått ut med några uppgifter kring en förlängning.

KLIPP: Experten om Zlatans skada: ”Man blir aldrig helt återställd”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jon Karlsson och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.