Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Zlatan slutar i landslaget efter sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till DN kommer EM-slutspelet att bli Zlatan Ibrahimovics sista matcher med A-landslaget. Dock kan det bli aktuellt med OS-spel i U23-landslaget där man får ha med tre överåriga spelare.

Ingen på Svenska Fotbollförbundet känner till något om att Ibrahimovic skulle ha tagit ett beslut i frågan om landslaget.

– Jag känner inte till någonting. Det enda fokus vi har är att spela så bra som möjligt under EM. Jag har ingen aning om vilka källor som DN skulle kunna ha och jag kan tycka att det är olyckligt att det kommer ut den här typen av nyheter även om jag inte vill spekulara i om nyheten stämmer eller inte, säger SvFF:s presschef Niklas Bodell till SVT Sport.

– Det är Zlatan som sätter sin egen agenda, funderar Bodell.

Även Håkan Sjöstrand har samma hållning.

– Jag har faktiskt ingen aning om det här. Vi har en bra dialog, men det är inget jag känner till, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till DN.

DN hänvisar till ej namngivna ”väl insatta källor” när de skriver att superstjärnans tid i blågult är över efter sommaren.

SVT Sports expert Daniel Nannskog om Dagens Nyheters uppgifter:

 – Jag har aldrig sett honom bättre än denna säsong. Allt han gör är så oerhört begåvat och smart. Om det stämmer så skulle det vara ett enormt tapp för Sverige, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.