Kristianstad är klara för Europaspel. Foto: Bildbyrån

Kristianstad är klara för Champions League.

Efter en komfortabel seger mot Uppsala.

Det är första gången i klubbens historia som de tar en Europaplats.

Kristianstad gästade redan nedflyttningsklara Uppsala under söndagen och behövde en poäng för att säkra spel i Europa.

Uppsala började bra de första tio minuterna, innan gästerna tog över matchen. Men det dröjde till den 40:e minuten innan första målet kom genom Eveliina Summanen, assisterad av Hailie Mace.

Therese Åsland hann sedan med att göra 2–0 innan första halvlek var slut.

Upp på en andra plats

Två snabba mål blev det även i andra halvlek. Anna Welin utökade ledningen till 3–0 i den 51:a minuten och sex minuter senare gjorde hon sitt andra mål för kvällen och Mace sin andra assist.

Uppsala fick ett tröstmål i den 81:a minuten och matchen slutade 4–1.

Segern för Kristianstad innebär att de är klara för spel i Champions League till säsongen 2021/2022. Det är första gången i klubbens historia som de ska spela i Europa.

De ligger för tillfället på en andraplats, en poäng före Rosengård, som dock har en match mindre spelad.

KLIPP: Göteborg firar klubbens första SM-guld (7 november 2020)