Första förlusten för nykomlingarna efter vackert mål

Uppsala har imponerat inledningsvis men matchen mot Piteå innebar säsongens första förlust. Fernanda Da Silva gav segern till norrbottningarna genom ett vackert distansmål och tar därmed upp jakten mot toppen.

Nykomlingarna Uppsala har inlett säsongen fint och stod innan matchen på fyra poäng. Mot Piteå var dock kvalitetsskillnaden tydlig under matchens första halvlek. Mästarna från 2018 tryckte på ordentligt men duktiga Emma Holmgren, målvakt från U23-landslaget, och Uppsalaförsvaret stod pall.

Fernanda Da Silva med vackert Piteåmål

Första halvlekens farligaste läge blev ett tungt distansskott från Josefin Johansson som Holmgren blev tvungen att tippa över ribban. Det var också ett distansskott som skulle ge ledningen till gästerna från norr. Efter tre härliga entouchpassningar fick Fernanda Da Silva bollen obevakad utanför straffområdet. 26-åringen tvekade inte utan tryckte av ett lågt välplacerat vänsterskott intill Holmgrens högra stolpe och 1-0 var ett faktum.

Målet kom logiskt men Piteåpressen mattades av och Uppsala blev insläppta i matchen. Piteå skulle dock stå emot och kunde bege sig hemåt med tre välförtjänta poäng i bagaget. Piteå upp på sju poäng, samma som serietvåan Göteborg.