Natasha Dowie tremålskytt mot Kalmar. Foto: Bildbyrån

Urladdningen – Linköping krossade Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Linköping har börjat klättringen uppåt. Mot tabelljumbon hade lagets stjärnor stor show. Firma Rasmussen-Dowie-Asllani hade lekstuga och stod för sju mål i det som blev en 8-0-vinst.

Linköping har haft det tufft i Damallsvenskan den här säsongen. Fjolårsäsongens överlägsna mästare låg inför mötet med Kalmar inte bättre än sexa.

Men allt lossnade. Linköping bjöd på riktig samba-fotboll hemma på Linköping Arena.

Redan efter tre minuter låg bollen i nät bakom Kalmars målvakt Tove Enblom. En av matchens giganter Johanna Rasmussen tog sig fram på vänsterkanten och serverade en annan profil – Natasha Dowie som tryckte in 1-0 via pannan.

Drömfotbollen fortsatte

20 minuter senare var det i stället Rasmussen som serverades, denna gången från högerkanten och 18-åriga norskan Frida Maanum – bollen slog hon in på volley.

Och det rullade bara på. Linköping fortsatte att briljera. 3-0 var ett drömanfall.

Återigen var det firma Dowie-Rasmussen som hittade varandra – med hjälp av Kosovare Asllani. Dowie spelade sig fram via en klackande Kosovare Asllani, hon smekte fram bollen till Rasmussen – som satte sitt andra mål.

Efter det samlades Kalmarspelarna i en ring. Hårt åtsatta av Linköping – men vad hjälpte det.

Dowie tremålsskytt

Innan halvlekssignalen ljöd och jumbon Kalmar kunde andas ut hade Linköping satt punkt med ett 4-0-mål. Målskytt Kosovare Asllani.

I den andra halvleken lyckades Kalmar freda sig lite bättre. Men mål, det blev det ändå – och målen kom från Natasha Dowie, som krönte sin match med två nya mål och ett hatttrick i kolumnen.

Innan Frida Maanum satte punkt för en helt makalös 8-0-vinst hann också Kosovare Asllani bli målskytt.

Segern gör att Linköping klättrar upp på en fjärdeplats. Fyra poäng bakom Piteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.