Foto: TT Nyhetsbyrån

Uruguay mot Egypten – skyttekungarnas kamp

Uppdaterad
Publicerad

Uruguay med VM:s kanske bästa anfallspar mot Egyptens megastjärna.

Edinson Cavani och Luis Suarez mot Mohamed Salah – tre målspottare med potential att vinna VM:s skytteliga.

Vem skjuter hem segern i dagens VM-premiär?

Luis Suarez har levererat fem mål under de senaste två VM-turneringarna, men är kanske mest känd för hans bett på Italiens Giorgio Chiellini i VM 2014.

31-åringens målsnitt imponerar: På sina 115 matcher i klubblaget Barcelona har det blivit otroliga 101 mål – och för Uruguay har Suarez gjort 51 mål på 98 landskamper.

Jämngamle anfallskollegan Edinson Cavani har ett något lägre målsnitt i landslagströjan: 42 fullträffar på 101 matcher. Den gångna säsongen öste han in 28 mål på 32 ligamatcher för franska PSG.

Premier League-succén måste bli VM-succé

Just i dag blir Mohamed Salah 26 år – det vill Liverpools skyttekung förstås fira genom att skjuta hem VM-premiärsegern till sitt Egypten.

Som bekant har han en magisk säsong bakom sig. Efter 32 mål på 36 Premier League-matcher mottog Salah priset som ligans bäste spelare 2017-2018.

24 dagar har passerat sedan en skadad Salah i tårar tvingades avbryta Champions League-finalen. I dagens VM-premiär är han sparkapital på bänken – trots gårdagens besked från Egyptens förbundskapten om att Liverpool-stjärnan var nästan 100% klar för startelvan.

Egyptens Trezeguet kan överraska

Bakom Salah är det tunt. En offensivt skicklig spelare som kan överraska VM-publiken hittar vi i Egyptens alldeles egna ”Trezeguet”. Det smeknamnet har Mahmoud Hassan fått på grund av ytterns slående likheter med Frankrikes gamle måltjuv David Trezeguet.

Hassan har stått för 13 mål och sex assist för turkiska ligalaget Kasimpasa och kommer garanterat vilja visa att det finns fler egyptiska spelare än Salah att tala om.

Egypten-Uruguay sänds i TV4 14.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.