Foto: Bildbyrån

Uruguay-stjärnor straffas efter VM-ilska

Uppdaterad
Publicerad

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) stänger av uruguayanska spelare, inklusive Diego Godín och Edinson Cavani, efter VM-incidenten efter gruppspelsmatchen mot Ghana.

Uruguays fotbollsförbund bötfälls också med motsvarande 557 000 kronor och måste stänga delar av arenan i landslagets nästa hemmamatch på grund av diskriminerande beteende av supportrar och dåligt uppförande av spelarna.

Det var efter sista gruppspelsmatchen i VM mot Ghana som flera uruguayanska spelare jagade efter domaren som de ansåg rånade laget på två straffar. Uruguay vann med 2–0 men hade behövt en seger med tre mål för att gå vidare till slutspel.

Edinson Cavani slog också till VAR-skärmen vid sidan av planen. Försvararen José Giménez och målvakten Fernando Muslera stängs av i fyra landskamper och bötfälls med vardera 223 000 kronor. Cavani och Diego Godín stängs av en match och får böta motsvarande 167 000 kronor.

ARKIV: Suarez i tårar efter de snöpliga uttåget:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.