USA lyfter VM-bucklan. Foto: Bildbyrån

USA försvarade VM-titeln

USA är världsmästare i fotboll efter en 2-0-seger mot Nederländerna. Megan Rapinoe och Rose Lavelle blev hjältar efter sina mål.

Efter en trevande inledning av den andra halvleken fick USA en straff efter att Alex Morgan blivit nedgjord i straffområdet. Efter en VAR-granskning pekade Stephanie Frappart på straffpunkten, en straff som storstjärnan Megan Rapinoe förvaltade fram till 1-0 i den 61 minuten.

Åtta minuter senare drygade Rose Lavelle ut den amerikanska ledningen när hon drev fram bollen och tryckte till utanför straffområdet. Bollen letade sig in i Van Veenendaals vänstra hörn.

Fram tills dess hade Van Veenendaal i det nederländska målet stått emot samtliga amerikanska försök i den första halvleken. Nederländerna var blekt och skapade inte mycket. Stjärnan Lieke Martens fick chansen från start, men hon hade det svårt att skapa något mot den amerikanska backlinjen.

Guldet var USA:s fjärde, vilket är flest någonsin.