Supertalangen bakom IFK Norrköpings vinst

Ett drömmål och en assist.

17-årige Isak Bergmann Johannesson låg bakom IFK Norrköpings tre poäng mot IFK Göteborg.

– Jag gjorde mål och assist. Men jag är inte helt nöjd, säger Bergmann Johannesson till SVT Sport.

Supertalangen Isak Bergmann Johannesson bjöd på ett vackert debutmål i allsvenskan.

17-åringen sprang i djupet och fick en fin passning av Sead Haksabanovic. Bergmann Johannesson drog till och satte bollen högt bakom IFK Göteborgs målvakt Giannis Anestis.

– Det var helt okej, det kunde ha varit bättre. Det är kul att hjälpa laget, säger Bergmann Johanesson till SVT Sport.

– Jag gjorde mål och assist. Men jag är inte helt nöjd.

En annan ung spelare var nära att bli målskytt i matchen. Noah Alexandersson, son till Niclas Alexandersson, hade ett farligt avslut i första halvlek. Men Isak Pettersson var bra nere och räddade.

Karlsson Lagemyr nätade

Bergmann Johannesson var nära att bli tvåmålsskytt. Men då stod Anestis för en kanonräddning.

Blåvitt fick kontakt med 20 minuter kvar av ordinarie tid. Patrik Karlsson Lagemyr sköt in 1-1.

Men det här var Bergmann Johannessons kväll.

Krogh Gerson segerskytt

Bara minuter efter kvitteringen fick 17-åringen bollen på högerkanten och skickade in bollen lågt. På bortre stolpen dök Lars Krogh Gerson upp och satte 2-1 till hemmalaget.

Pontus Almqvist fastställde slutresultatet 3-1, framspelad av Haksabanovic. Det var Almqvists första mål i allsvenskan.

– Det är kul att man får hjälpa laget med två assist i dag och göra poäng. Jag hade velat göra ett mål också, men det kommer, säger Haksabanovic.

Efter sex omgångar har IFK Norrköping 16 poäng, fem pinnar fler än tvåan Sirius.

– Vi har stor potential. Att vinna en sådan här match mot ett IFK Göteborg som är starka visar hur starka vi är, säger Haksabanovic.

KLIPP: Här avgör IFK Norrköping mot IFK Göteborg