Cristiano Ronaldo har hela tiden förnekat anklagelserna. Foto: Bildbyrån

Våldtäktsanmälan mot Ronaldo har dragits tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Våldtänktsanmälan mot Cristiano Ronaldo har i tystnad dragits tillbaka, enligt den amerikanska tidningen Bloomberg. Helt fel, svarar Der Spiegel.

– Fallet är inte nedlagt, skriver tidningens reporter Rafael Buschmann.

I höstas öppnade polisen i Las Vegas våldtäktsutredningen mot Cristiano Ronaldo efter ett påstått övergrepp i staden 2009.

Ronaldo anmäldes redan samma år som våldtäkten ska ha skett, men den drogs tillbaka sedan Ronaldo, enligt Der Spiegel, betalat kvinnan vid namn Kathryn Mayorga 2,7 miljoner kronor i ersättning.

2017 kom Der Spiegel över dokumenten och kvinnan talade då ut i tidningen, samtidigt som hon på nytt anmälde Ronaldo förra året.

– Jag tycker att det är ett motbjudande påstående om mig, men samtidigt är jag lugn, eftersom att jag har ett fläckfritt samvete. Jag är övertygad om att allt mycket snart kommer att klargöras, sa Ronaldo om anklagelserna till Record enligt La Gazetta dello Sport.

Der Spiegel-journalist slår tillbaka

Nu skriver Bloomberg att kvinnan förra månaden drog tillbaka sin anmälan mot Ronaldo. Varför hon gjort det eller om någon förlikning mellan parterna nåtts framgår inte.

Men att fallet skulle vara nedlagt stämmer inte enligt Der Spiegel-journalisten Rafael Buschmann.

”Fallet är inte nedlagt, det har bara flyttats till en annan domstol. Eftersom det inte var möjligt för Mayorgas advokater att framföra stämningsansökan till Ronaldo, lämnade de den i en federal domstol”, skriver han på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.