Juventus får tillbaka 15 poäng i Serie A. Foto: Bildbyrån

Vändningen: Juventus får tillbaka 15 poäng

Uppdaterad
Publicerad

I januari fråntogs Juventus 15 poäng i Serie A.

Nu kommer en ny vändning under slutskedet av den italienska fotbollssäsongen.

Nyhetsbyrån AFP rapporterar att ”Juve” får tillbaka alla poäng i väntan på en ny prövning . Det innebär att Turinklubben klättrar från sjunde till tredje plats i tabellen.

Tidigare under säsongen straffades den italienska storklubben Juventus med poängavdrag. Ett beslut som Juventus valde att överklaga. Orsaken bakom straffet var att ”Juve” misstänktes för bokföringsbrott, och att de ska ha använt spelarövergångar för att påverka balansräkningen i sin redovisning.

Juventus fråntogs då 15 poäng, vilket gjorde att laget rasade i tabellen.

Men med åtta matcher kvar att spela av Serie A-säsongen kommer nu ett nytt besked.

Enligt nyhetsbyrån AFP och italienska medier har Juventus överklagan gått igenom, och därför får storklubben tillbaka sina 15 poäng. Detta i väntan på en ny prövning. Skulle klubben straffas på nytt kommer det endast att gälla från och med nästa säsong, rapporterar italienska medier.

Det nya beslutet innebär att Juventus klättrar från sjunde till tredje plats i tabellen, vilket innebär att klubben hamnar på Champions League-plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.