Foto: Bildbyrån

Vändningen: Zlatan gläntar på dörren till Allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har tidigare inte visat något intresse för att spela i Allsvenskan igen. Men nu öppnar han dörren, i alla fall på glänt.

Det är under en intervju med medieprofilen Calle Schulman som Zlatan uttalar sig om Allsvenskan, på ett mycket mer positivt sätt än han tidigare gjort. Nu menar han att en comeback i Malmö FF kanske trots allt inte är helt omöjligt.

– Jag stänger inga dörrar. Det är en trofé jag saknar, säger Zlatan.

Enligt honom har den svenska klubben gett honom ett förslag.

– Jag har fått ett erbjudande, de vill ha hem mig och vill att jag ska avsluta karriären där, säger han.

”Ska komma självmant”

Till Expressen säger lagkaptenen Markus Rosenberg att Zlatan är mer än välkommen tillbaka till laget.

– Allt är möjligt, sen kanske chanserna inte är så stora, säger han.

Rosenberg poängterar dock att det är Zlatans val och inget han vill trycka på.

– Vem som helst som vänder hem ska komma hem för att de vill och brinner för allsvenskan och svensk fotboll.

– Jag har sett många som kommit tillbaka och kanske inte lyckats. Därför ska man inte övertala någon, utan spelaren ska komma självmant. Men skulle han dyka upp i Malmö FF någon dag tror jag att det skulle bli ganska bra.

Vill inte kommentera

MFF:s sportchef Daniel Andersson bekräftar för fotbollskanalen att Zlatan självklart är intressant, men han vill inte kommentera hurvida det finns ett erbjudande till La Galaxy-spelaren eller inte.

– Sådant kommenterar vi inte i tidningarna, men det är klart att Zlatan är ett namn som är superintressant. Men om han har fått ett erbjudande eller inte kommenterar vi inte i pressen, säger han till sajten.

Andersson poängterar dock att det skulle vara stora summor inblandade i en sådan övergång.

– Vi har ju inte möjlighet att betala de lönerna han har tjänat innan, det är ganska självklart. Det krävs nog att han har en annan inställning men det är han nog ganska medveten om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.