Alexander Isak får vänta på första La Liga-målet. Foto: TT

VAR snuvade Isak på första målet i La Liga

Alexander Isak trodde att han hade reducerat för sitt Real Sociedad i bortamötet med Athletic Bilbao i den spanska ligafotbollen – men den svenske landslagsanfallaren får tålmodigt fortsätta att vänta på sitt första mål i La Liga.

19-åringen hade bara varit på planen i sju minuter när han i underläge med 0–2 byttes in i den andra halvleken och nickade bollen i nät. Problemet var bara att han stod i en knapp offsideposition när han satte pannan till – något som tog fyra minuter för den efterföljande VAR-granskningen att komma fram till.

Isak, som i början av sommaren värvades från tyska Borussia Dortmund, inledde för tredje La Liga-matchen i följd på bänken och ersatte anfallaren Willian Jose när tränaren Imanol Alguacil bytte in honom.

Matchen slutade 2–0 efter att båda målen, inprickade av Athletic Bilbaos Iñaki Williams och Raúl García, kommit i den första halvleken.