Varberg räddade poäng – trots jättetavla

Varberg fick en mardrömsstart med en målvaktstavla.

En sen straff räddade dock nykomlingen mot AIK.

– Jag blir besviken på att det blir 2-2. Vi måste bli mer kliniska när vi kommer till lägena, säger kvitteringshjälten Astrit Selmani till Dplay.

Överraskningen Varberg har haft vinden med sig i starten av allsvenskan när de mot förväntan placerat sig ovanför dagens motståndare AIK. Men i första halvlek var vinden inte alls till hemmalagets fördel.

Målvaktstavla i Varbergsmålet

Redan i den tolfte minuten lyckades bortalagets Henok Goitom förvalta ett läge efter en riktig målvaktstabbe av Stojan Lukic i Varbergsmålet. Vinden lurade honom när han kom ut fel på en inspark från AIK-målvakten Jakob Haugard och 35-årige Goitom förvaltade gratischansen.

Efter situationen väljer Goitom att hylla AIK:s målvakt iställlet som låg bakom insparken.

– Man ska inte underskatta Jakobs fot, säger målskytten till Dplay.

Kvitterade på hörna

Matchen var spelmässigt väldigt jämn. Varberg hade ett skott i stolpen – annars var det chansfattigt från båda håll i första halvlek, innan 25-årige Hampus Zackrisson kunde förvalta en hörna och kvittera till 1-1.

Det skulle dröja till slutkvarten innan nyss fyllda 18-åringen Paulos Abraham slog till med ett riktigt hårt skott och kunde ge gästerna 2-1.

AIK-tränaren förbannad

AIK såg ut att ha greppet i den jämna tillställningen ända till slutet av ordinarie matchtid när Varberg fick straff och 23-årige Astrit Selmani kunde kvittera. AIK:s tränare Rikard Norling var förbannad efteråt.

– Just nu är det bara en frustration att vi tappar det på det här sättet, säger han till Dplay efter matchen och fortsätter:

– Nä fyfan, åk hem!

”Vi måste bli mer kliniska”

Men Varbergs kvitteringshjälte var inte heller nöjd trots att han räddade poäng till hemmalaget i slutminuterna.

– Jag blir besviken på att det blir 2-2. Vi måste bli mer kliniska när vi kommer till lägena, säger Astrit Selmani.

Varberg ligger på sjätte plats i tabellen efter nio spelade matcher, AIK är nia.