Ryan Moon räddade en poäng till Varberg Foto: Bildbyrån

Varberg räddade poäng – hämtade upp underläge

Kalmar fick en drömstart.

Men Varberg kom tillbaka och snodde en dyrbar poäng.

Anton Liljenbäck nickade fram till Ryan Moon – som stod för ett tekniskt nummer till 2-2.

Redan efter 14 minuters spel kunde Kalmar sätta matchens första mål. Oliver Berg fick chansen från straffpunkten och var kylig när han placerade in sitt elfte mål för säsongen. 17 minuter senare skulle hemmalaget sedan utöka. Romario, serverad av Filip Sachpekidis, förvaltade sitt läge väl och prickade in 2-0.

Men Varberg replikerade efter en minut. Alexander Johansson spelade fram Anton Liljenbäck som reducerade i 32:a minuten.

Med minuten kvar av den första halvleken bjöd sedan Ryan Moon på ett konstnärligt mål när han bröstade ner en nickpassning från 1-2-skytten Liljenbäck och på volley dundrade in 2-2 bakom Lucas Hägg-Johansson. Ett mål som fastställde slutresultatet

Resultatet gör att Varberg plockar ett värdefullt poäng i den allsvenska bottenstriden. I nästa omgång ställs laget mot Östersund och Kalmar möter Häcken.

Delad pott i parallell match

Tabelljumbon Östersund tog emot Häcken på hemmaplan och var i kraftigt behov att lösa tre poäng. Det dröjde fram till tio minuter in i den andra halvleken innan målnollan spräcktes. 20-årige Malcolm Stolt snurrade upp en försvarare och tryckte in 1-0. Stolts första mål för säsongen.

Häcken lät sig dock inte förlora – och det skulle bara bli en poängsuktande Östersund. Gustav Berggren kvitterade i 71:a minuten och matchen slutade 1-1.

– Det är en tuff situation, det är inget att ljuga om. Men det är en ny match i helgen och vi ska inte ge upp förrän det är över, säger Stolt.