Varbergs målvakt stor matchhjälte

Elfsborg såg ut att gå mot tre poäng.

Men då kom ännu ett målvaktsmål.

Varbergs keeper August Strömberg noterades för gästernas 3–3-mål med bara sekunder kvar av matchen.

Nykomlingarna Varberg har gått överraskande bra i allsvenskan. På tio spelade omgångar hade man samlat ihop 14 poäng och låg på en sjundeplats. Men även dagens motståndare Elfsborg har gått bra och låg inför dagens möte på en delad andraplats.

Och det blev en jämn tillställning, som avgjordes genom en målvakt. För andra gången den här allsvenska säsongen skrev en målvakt in sig i målprotokollet, med bara sekunder kvar av matchen. Ett mål som räddade en poäng åt Varberg.

Det var gästerna Varberg som tog ledningen redan i matchminut 8 mot Elfsborg när Daniel Krezic skickade in ett inlägg i målområdet som Astrit Seljmani skickligt släppte vidare till Tashreeq Matthews. 19-årige Matthews tog hand om chansen och sköt in sitt första mål i allsvenskan.

I den 32:a minuten tilldömdes hemmalaget Elfsborg en straff efter att Anton Liljenbäck fällt Johan Larsson i straffområdet.

Elfsborg tog över

Jesper Karlsson tog hand om frisparken och placerade säkert in bollen i vänstra hörnet.

– Det är en tuff första halvlek. De är tuffa i sina omställningar. Jag tänkte innan matchen att det här är nästan svårare än att möta topplagen, de krigar, sade Jesper Karlsson i Dplays sändning i paus.

I andra halvleken var det Elfsborg som hade mest press.

Vilket lönade sig till slut.

I den 67:e minuten tog hemmalaget ledningen. Rasmus Alm tog ner en hög boll med högerfoten, tog sedan en kort löpning och skickade in 2–1 till Elfsborg.

Därefter följde några händelserika minuter.

Målvakten i målprotokollet

Varberg var snabba med att replikera och bara tre minuter senare utjämnade man när Erion Sadiku gjorde 2–2.

Men det hann bara gå två minuter innan Elfsborg tog ledningen igen.

Jesper Karlsson bjöd på ett riktigt drömmål när han halvt ”cykelsparkade” in 3–2.

Därefter såg Elfsborg ut att gå mot tre poäng när Varberg fick en hörna med bara sekunder kvar av matchen.

När inlägget kom in i målområdet nickades bollen in av Varbergs målvakt August Strömberg. Men av tv-bilderna att döma kan Elfsborgsmålvakten ha varit på bollen med händerna innan den gick i mål. Men Strömberg sattes upp som målgörare.

– Jag vet faktiskt inte. Jag fattade inte att den gick in i mål förrän folk började skrika. Jag fick nån smäll i ansiktet, det kanske var från hans hand, sade August Strömberg i Dplays sändning efter matchen.

– Jag tar på mig det, det är inte ofta man får göra mål, karriärens första.

Samma sak skedde den 19 juli när Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard nickade in 2–2 mot Falkenberg och räddade en poäng till sitt lag.