Drömstart räckte inte för Värnamo mot Elfsborg Foto: Bildbyrån

Drömstart räckte inte för Värnamo mot Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo är svårslaget.

Och i dag undvek nykomlingen förlust mot fjärde raka storlaget i allsvenskan.

Hemma på Finnvedsvallen fick Värnamo med sig 1–1 och en poäng mot Elfsborg. Detta där Värnamo skaffade sig en drömstart.

I den andra matchminuten kom Ajdin Zeljkovic fram på vänsterkanten, och spelade fram till formstarke och ständigt målfarlige Marcus Antonsson. Och med en kylig chipp satte anfallaren sitt tolfte mål för säsongen, och befäster sin andraplats i skytteligan bakom Häckens Alexander Jeremejeff på 18 mål.

Tidigt 1–0, och Pilip Vaitsiakhovich räddade länge kvar övertaget. Men i inledningen av andra halvlek kom Boråslaget ikapp via ett självmål av Hampus Näsström.

1–1, och Värnamo har nu i sina fyra senaste omgångar spelat oavgjort mot Elfsborg, AIK, Djurgården och besegrat Hammarby. Medan Elfsborg nu har åtta raka matcher utan seger.

– Det är skit att säga det igen, men det är små marginaler och vi har inte med oss dem just nu, säger Niklas Hult till Discovery+.

Allsvenskan

IFK Värnamo logo

IFK Värnamo

1 - 1

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Finnvedsvallen, Värnamo
Publik: 3161
Domare: Richard Sundell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.