Värnamo vann mot Falkenberg trots två tabbar

Viktiga poäng på spel i matchen mellan Värnamo och Falkenberg.

Då stod hemmaförsvaret för anmärkningsvärda misstag som var nära att kosta värdefulla poäng.

Två klumpiga felpassningar betydde underläge – men laget revanscherade sig och hämtade mäktigt upp till 3-2.

Ena laget trevar mot allsvenskan, det andra kämpar för att hålla sig kvar i superettan. Värnamo, som just nu toppar tabellen, stod för en minst sagt skakig första halvlek.

Falkenberg fick nämligen en drömstart. Och det var efter en riktig blunder av Victor Eriksson. Värnamo-backen slog en passning i blindo och bollen hamnade vid en vaken Oliver Hintsas fötter. Anfallaren satte fart från mittcirkeln mot Värnamos mål och skottplacerade in 1-0 bakom Pilip Vaitsiakhovitj i sjätte minuten.

Fler tabbar kom

Men misstagen tog inte slut där.

Nästa kom i kombination mellan två centrala mittfältare. Charlie Vindehall stod för en halvdan passning till William Kenndal som såg ut att hamna mellan flera tankar samtidigt. Hintsa var – än en gång – het och påpassligt framme när han snodde åt sig bollen och skickade in sitt andra mål för dagen.

Fyra minuter före halvtid kom en reducering. Oscar Uddenäs kunde efter en tilltrasslad situation trycka in Värnamos första mål.

Mäktig upphämtning

Värnamo fick sedan en fin start på den andra halvleken. Lagkaptenen, tillika högerbacken, Freddy Winsth hittade in till Wenderson i straffområdet som kunde lägga in kvitteringsmålet. Likaläge.

Dramatiken tog dock inte slut där.

Edvin Becirovic fick chansen att göra ett ledningsmål – och den tog han. I matchminut 95 (!) dundrade han in avgörandet till stor glädjeyra på Finnvedsvallen.

Värnamo toppar superettan med fem poäng ner till Gif Sundsvall på andra plats. Falkenberg ligger näst sist.

För Falkenberg väntar nu ”Giffarna” på bortaplan i kommande omgång och Värnamo ställs mot AFC Eskilstuna.