Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hammarby förlorade mot Värnamo i allsvenskan. Foto: TT

Nykomlingen Värnamo vann mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Först finalförlust i Svenska cupen.

Och nu blev Hammarby av med serieledningen i allsvenskan.

På Finnvedsvallen, inför rekordnoteringen 5010 åskådare, vann Värnamo mot Hammarby med 1–0. Där Marcus Antonsson blev nykomlingens matchvinnare.

Fyra minuter in i andra halvlek fann Oscar Johansson honom med en djupledsboll, och Antonsson var säker i friläget där han hade en försvarare mot sig på varje sida. Och anfallaren rullade in sitt sjätte mål för säsongen, tvåa i skytteligan bakom Alexander Jeremejeff på tio mål.

Efter Antonssons ledningsmål skapade aldrig Hammarby något vettigt för en kvittering. Och Värnamo tog sin andra raka seger i allsvenskan, och klubbens tredje i allsvenska debutsäsongen.

– Riktigt härlig seger, jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att göra ett til. Men skönt att kunna hålla ut och hålla nollan här på Finnvedsvallen och ta en 1–0-seger mot ett väldigt bra lag, säger Oscar Johansson till Discovery+.

”Får inte se ut så”

Medan Hammarby efter förlusten ligger trea i allsvenskan, de grönvita ledde inför vårsäsongens sista omgång. Den här veckan förlorade Hammarby dessutom i finalen av Svenska cupen, efter straffar mot Malmö.

– Slarvigt att vi bjuder till så mycket som vi gör. De är skickliga och gör det bra, vid målet så rullar de upp oss. Målet är rätt talande också, det får inte se ut så, säger Gustav Ludwigson i Discovery+ sändning.

Allsvenskan

IFK Värnamo logo

IFK Värnamo

1 - 0

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Finnvedsvallen, Värnamo
Publik: 5010
Domare: Joakim Östling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.