Värnamos vändning – tre mål på 13 minuter: ”En mardröm”

Värnamo stod för en jättevändning och segrade mot Helsingborg med 4–1.

– Fy fasen vad vi förtjänade det, säger dubble målskytten Marcus Antonsson i Discovery+.

Helsingborg buades å sin sida ut av hemmafansen.

– Andra halvlek är en mardröm för våran sida, säger Helsingborgstränaren Jörgen Lennartsson.

Värnamo hade inte många poäng att skryta med efter åtta matcher i allsvenskan – sex poäng. Men mot Helsingborg lyckades laget knipa sin andra trepoängare för säsongen efter att ha vänt ett uddamålsunderläge till seger med fyra mål i andra halvlek.

Helsingborg ledde

Anthony van den Hurk spräckte nollan i den 23:e minuten (stolpe och in) och gav hemmalaget ledningen med sitt första mål för säsongen.

Och 1–0 verkade länge bli matchens slutresultat.

Men 13 minuter förändrade allt.

Först kvitterade Marcus Antonsson till 1–1 i den 67:e. Tre minuter senare var hans lagkamrat Abdussalam Magashy framme och erövrade med sitt 2–1-mål ledningen för första gången i matchen.

Den skulle man inte släppa ifrån sig. Antonsson var i stället framme igen och utökade ledningen till 3–1 med tio minuter kvar av matchen.

– Det var riktig islossning, det rinner i väg och fy fasen vad vi förtjänade det, säger dubble målskytten i sändningen.

Och det slutade inte där.

”Stor besvikelse”

På tilläggstid prickade Charlie Vindehall sitt första allsvenska mål i karriären och med det ordnade han 4–1 för Värnamo.

Helsingborg har nu efter tio matcher bara fem poäng, och buades ut av hemmafansen som började att lämna arenan innan matchen var färdigspelad.

– Det är en stor besvikelse, säger Lennartsson i Discovery+.