Växjö över strecket efter drömmål

Nedflyttningshotade Växjö mot ett Kristianstad som hoppats på att knappa in på toppduon Rosengård och Göteborg. Det kan väl bara gå på ett sätt?  Det tyckte inte Växjö som vann med 2-1 (2-1) efter en chockstart med två snabba mål.

Amanda Johnsson Hahr inledde målskyttet efter fem minuter med ett riktigt drömmål. Efter att yttern fintat bort sin bevakning kunde hon fullständigt bomba in ledningsmålet i högra krysset från dryga 25 meters håll. Bara två minuter senare placerade Ria Öhling in 2-0. Kristianstad replikerade blixtsnabbt och två minuter senare hade Therese Åsland reducerat till 1-2.

Trots målet fortsatte Växjö spela optimistiskt och topplaget Kristianstad var inte på något sätt dominerande. Mot slutet av halvleken kom Kristianstad i flera kontringsattacker. Närmast var Hailie Mace som inte fick till avslutet då hon kom fri med Katlynn Fraine.

Skapade inte mycket

I den andra halvleken försökte Kristianstad få till en kvittering. Men trots ett visst spelövertag så skapade man inte många chanser. Istället var Amanda Johnsson Hahr nära att avgöra matchen med ett skott som slickade Brett Marons ribba.

Kristianstad orkade aldrig pressa in en kvittering, utan Växjö kunde rida ut stormen och ta tre viktiga och rättvisa poäng.

Segern innebär att Växjö passerar Eskilstuna och klättrar över nedflyttningsstrecket, åtminstone tills på måndag då Eskilstuna möter Kif Örebro.

ARKIV: Drömmål av Kristianstads Therese Åsland (06 september 2020)