Kungsbackas Emilia Hjertberg. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Kungsbacka räddade poäng i galen målfest

Det blev en riktigt svängig match i målfesten mellan Växjö och Kungsbacka. Bortalagets Mimmi Asperot nickade in 5-5-kvitteringen med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Växjö ledde med 5-4 mot jumbon Kungsbacka när tre minuter återstod av matchen. Då knoppade Mimmi Asperot in kvitteringen fram till 5-5,  och jumbon kunde vända tillbaka till Halland med en poäng, lagets blott femte på hela säsongen.

Dessförinnan hade jumbon Kungsbacka fått en drömstart i bortamatchen mot Växjö när Pernilla Milton gjorde 1-0 i den 13:e minuten. I den 28:e minuten kvitterade Växjö som utnyttjade ett slarvigt Kungsbackaförsvar genom Emmi Alanen. Minuten senare kunde gästerna emellertid jubla igen när Mimmi Asperot skickade in 1-2.

Växjö vände

Men på tre minuter vände Växjö matchen. I den 40:e minuten placerade Ria Öling in 2-2 och i den 43:e satte Signe Hoilt Andersen en straff fram till 3-2.

Tidigt i den andra halvleken drygade Violah Nambi ut till 4-2 och matchen såg ut att vara avgjord. Men Kungsbacka stretade emot och skulle få kontakt på nytt när Lina Gerhardsson forcerade in bollen bakom Moa Edrud i hemmamålet. Med kvarten kvar lyckades laget dessutom få in kvitteringen genom Ida Strömblad.

Men ännu en gång var halläningarnas glädje kortvarig då Signe Holt Andersen gjorde sitt andrqa mål i matchen, fram till 5-4, minuten efter Kungsbackas kvittering, vilket såg ut att bli slutresultatet, innan Asperot alltså lyckades kvittera.